Yksi iso OneNote

Elämä ja oman pään sisältö ovat vähän kuin yksi iso "OneNote". Nyt saa toki ajatella mielessään jotakuta vastaavaakin "muistiinpanovälinejärjestelmää", mutta minä nyt olen sattunut käyttämään tuota "seinämuistiinpanojen" lisäksi.



"Seinämuistiinpano"

Niille, jotka eivät tunnista ”OneNotea”, niin se on Microsoftin luoma sähköinen muistiinpano-ohjelma, joka tallentaa muistikirjat pilveen ja synkronoi ne eri päätelaitteiden välillä automaattisesti.

Molemmista eli elämästä, siitä omasta päästä ja OneNotesta tuntuu löytyvän erivärisiä välilehtiä, joista löytyy taas alasivuja ja alasivuista alasivuja ja… Sinne voi kirjoittaa muistiin asioita, siirrellä kalenteristaan kutsuja, liittää tiedostoja suoraan tekstinä tai linkkinä, vähän kopsailla muualta netistä (elämästä?) artikkeleita ja taas linkkejä, että muistaisi joskus palata niihin.

Sivuille voi piirtää myös monimutkaisia mindmappeja, härpäkkeitä ja hieroglyfejä. Niihin voi laittaa kuvia, linkittää muistikirjojen alasivujen alasivuja toisiinsa. Ja ainakin muistaa merkata tehtävät ja muut tärkeät jutut eri koodeilla, joita voi sitten näpsäkästi suodattaa kaiken joukosta.

Yhtenä päivänä homma on lähtenyt niin lapasesta, ettei enää edes huvita selvittää, mitä löytyy mistäkin. Ja silti sitä löytää tarvittavan, kunhan vähän penkaisee kasaa! Siellä ne odottavat kaikki ”tähän voisi olla ihan kiva joskus palata” -jututkin, vaikkei niihin ehkä ikinä palaakaan. Ovat kuitenkin tallessa.

Olen miettinyt pääni puhki, mikä olisi minun teemani bloggaamisessa, koska ”blogin aiheen ei kannata olla liian laaja”. Tästä blogista tulee yksi iso ”OneNote”. Se kertoo loistamaan sytyttävän työelämän etsimisestä -yksinkertaisesti toimijuudesta, osallisuudesta, osallistumisesta, voimaantumisesta ja mahdollisuuksista.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä sanoisit nykyminällesi?

Last season: työaika tuloksen mittarina

Periksiantamattomuus - mallia Saara Aallosta