Mielenmaisemia

Klikkaa otsikkoa ja pääset lukemaan bloggauksen!

"Kirjoitukseni "Mielipidekirjoittelua" sekä muiden kurssilaisten loistavia henkilökohtaisia ajatuksia verkkokirjoittamisesta löytyy blogista "13 Väärin"."








Heinämörköjen aikaan (31.8.2016)
"Siellä oli myös heiniä seipäillä. Keskimmäinen lapsista kysyi heinäseipäitä nähdessään, että ”mitäs heinämörköjä nuo ovat?” Osasin vastata :-) Ja kyllä, 80-luvusta on niin lyhyt aika, mutta kuitenkin niin pitkä!"







"Minulla oli niin ikävä kaikkea entistä. Toisaalta ajattelin, kuinka minulla on ollut ja on onni työskennellä mielettömien ihmisten kanssa ja saada tutustua heihin! Enhän minä heitä ole oikeastaan menettänyt, vaan saanut oppia mahtavilta ihmisiltä ja edelleenhän he näyttävät olevan osa elämääni?"










"Joka tapauksessa nähdessäni erikoiset portaat tai kauniin ikkunan, haluaisin ottaa niistä kuvan. Minulla taitaa ollakin paljon kuvia näistä aiheista… Kun meri ja lämmin kallio rauhoittavat, portaikot ja ikkunat ovat taas uteliaisuuden herättäjiä." 











"Olisiko minun aika luottaa itseeni? Että voin oikeasti onnistua ja ettei tarvitse aina raataa, joskus asiat vain tulla tupsahtavat. Elämässä voi olla ihan puhdasta onnea, lykkyä. Ja on ihan ok olettaa sen joskus osuvan omalle kohdalle."







"Entä jos onkin niin, että sekä ruoko että käämi ovat viisaita ja odottavat?
Ne odottavat oikeaa hetkeä, jolloin osmankäämi voi laittaa pörröiset siemenensä matkaan ja toteuttaa sen tehtävää kasvattaa uusia osmankäämiä. Ruokokin odottaa rauhassa. Se ei joudu järveltä hukkaan, kun se on jään sisässä. Jos se ei olisi jumissa, se saattaisi lentää paikkaan, jossa sillä ja sen siemenillä ei olisi kasvun edellytyksiä."







"Luovuudesta minulle tulee ensimmäisenä mieleen vaihtoehtoisuus, toisenlainen näkökulma, toisin toimiminen ja soveltaminen. Luovuudesta puhutaan yleensä myös. taiteiden yhteydessä. Minä esimerkiksi valokuvaan ja kuvatessani yritän etsiä kuviin erilaisia näkökulmia. Pelkkä taiteen näkeminen luovuudeksi on minusta varsin tylsää." 








"Minua siis alkoi kiehtoa ajatus elämänkaaresta tiloina ja olemisena. Miten jokin tila on voinut vaikuttaa siihen, millaisessa elämänvaiheessa ihminen on nyt? Onko tila ja oleminen antanut ihmiselle vahvuutta, toimijuutta vai onko se ehkä heikentänyt sitä? Ovatko tilat antaneet mahdollisuuden käpertyä, olla yksin silloin, kun sitä on tarvinnut? Onko oleminen ollut turvallista, pehmeää, lämmintä? Voisiko tiloilla auttaa vaikkapa ihmisen toimijuutta, jaksamista?" 

"Näissä ajatuksissa alitajuntani alkoi ilmeisesti myös työstämään reunalla olemisen aihetta. Heräsin yhtenä aamuna uneen, jossa minun piti miettiä, mitä minulle on tapahtunut eri vuosina esimerkiksi kymmenen vuoden välein ja onko näissä vuosissa jotain toistuvuutta." 

Yksi iso OneNote (8.2.2016)
"Olen miettinyt pääni puhki, mikä olisi minun teemani bloggaamisessa, koska ”blogin aiheen ei kannata olla liian laaja”. Tästä blogista tulee yksi iso ”OneNote”. Se kertoo loistamaan sytyttävän työelämän etsimisestä -yksinkertaisesti toimijuudesta, osallisuudesta, osallistumisesta, voimaantumisesta ja mahdollisuuksista."





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Periksiantamattomuus - mallia Saara Aallosta

Voisiko vakituisessa työssä oleva olla työelämän nomadi?

Yksi iso OneNote