Unelmapäivän resepti uudelle vuodelle

Vuodenvaihde on tavoitteiden, uudelleen suuntaamiseen ja lupausten aikaa. Se on myös aikaa, jolloin takki saattaa tuntua tosi tyhjältä ja tavoitteet ahdistukselta.

Minulla on vähän tällainen olo. En ole parhaimmillani tekemään suuria lupauksia itselleni ainakaan asiantuntijuuteni saralla. Olo on vähän kuin olisi varpaillaan odottamassa, mitä tuleman pitää. Ehkä en halua laittaa vielä lukkoon kaikkea mahdollista?Jos sinusta kuitenkin tuntuu, että pystyt ja haluat miettiä, mitä lupaisit itsellesi vuonna 2017, niin suosittelen aloittamaan lupausten ja tavoitteiden teon unelmapäivän miettimisellä!

Sen voit tehdä monellakin tapaa, mutta tässä resepti unelmapäivälle:

  1. Ota hyvä kynä (sellainen, jolla kirjoittaminen sujuu) ja paperia. Ainakin itselläni tekstinkäsittelyohjelmalla kirjoittaessa tulee helpommin korjattua sanoja ja asioita ihan huomaamatta. Käsin kirjoittaessa ne ns. ensimmäiset ajatukset tulevat paperille ja siinä ne sitten pysyvätkin.
  2. Mieti, mitä mieleesi tulee unelmapäivääsi ajatellessasi ja ala kirjoittaa, mitä päähäsi sitten sattuu tuosta aiheesta pälkähtämäänkin.
  3. Älä suotta mieti, onko joku mahdollista, järkevää tai teksti kieliopillisesti oikeaa. Kirjoita vaikka ranskalaisin viivoin, jos se tuntuu helpommalta.
  4. Halutessasi voit hahmotella unelmapäivää siten, että aloitat sen kirjoittamisen aamun heräämisestä illan nukahtamiseen. Mitä kaikkea sillä välillä tapahtuu?
  5. Apukysymyksinä voivat olla esimerkiksi, missä olisit, ketä tapaisit, mitä söisit, pukisit päällesi, mitä tekisit vai tekisitkö oikein mitään? Mitä tuoksuja päivään kuuluisi? Entä makuja, tuntemuksia, ajatuksia, olotiloja?
  6. Kuvattuasi unelmapäivääsi, lue se ainakin kertaalleen ajatuksella. Anna itsesi tuntea tuon päivän hyvä olo.
  7. Kun olet tarpeeksi fiilistellyt päivällä, kirjaa ylös, mitä lupauksia ja toiveita sinun tulisi tehdä unelmapäiväsi toteutumiseksi. Näitä voi olla yksi tai vaikka sata!
  8. Mieti vielä, mitkä 1-3 asiaa voisit lähteä toteuttamaan unelmapäivästäsi vaikka heti vuoden alusta ja miten ne voisi toteuttaa. Kannattaa valita pieniä askeleita…
Nyt sinulla on valmiina kuvaus unelmapäivästäsi, tavoitteita ja lupauksia sen toteutumiseksi sekä konkreettinen ajatus, miten unelmapäivää voisi lähestyä jo tänään!


Minun unelmapäiväni

Kirjoitin itse tämän kohta loppuvan vuoden alussa unelmapäivästäni. Unelmapäivääni kuului mielenkiintoisia töitä, liikuntaa, hyvää ruokaa, kirjoittamista (joka tosin oli unelmapäivässäni myös osa työtäni), valokuvaamista ja perheen kanssa yhteistä olemista.

Tuon unelmapäivästä haaveilun jälkeen ryhdyin kirjoittamaan mm. tätä blogia. Sain siten toteuttaa kirjoittamisen unelmaani.

Unelmapäivääni kuului lounaaksi Caesar-salaattia ja juomana sitruuna-limevissyä. Silloin tällöin syön ihan arkena tuota salaattia ja ostan pullon sitruuna-limevissyä.
Muuta radikaalia en ole tainnut unelmapäiväni hyväksi tehdä. Nuo pienet asiat - blogin kirjoittaminen ja Caesar-salaattilounas - ovat tuntuneet melkein siltä, että elän välillä osittain unelmapäivääni. Noista päivistäni on ainakin tullut selkeästi parempia!

Johdattakoon majakan valot tietäsi ja toteutukoon unelmasi vuonna 2017 (and may the force be with you :-) )!

Majakan valot...


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Periksiantamattomuus - mallia Saara Aallosta

Voisiko vakituisessa työssä oleva olla työelämän nomadi?

Yksi iso OneNote