Kirje joulupukille - vai työhakemusharjoitus?

En ole tainnut kirjoittanut lahjatoivelistaa ”joulupukille” noin 25 vuoteen. ”Aikuiseksi” tultua se menetti merkityksensä, eikä tarpeitakaan tainnut olla rahalahjoja enemmän… Läheiset tuntuivat muutenkin osaavan kohdistaa lahjuksensa ihan oikein.
Tonttutyttö
Nyt tuntuu kuitenkin siltä, että haluan kirjoittaa joulupukille kirjeen. Samalla sinäkin saat vinkkejä, mitä voisit miettiä omaan pukin kirjeeseesi. Olepa hyvä!

Aloitus ja kuluneen vuoden peilaus

Aloituksessa on tietenkin hyvä olla tervehdys. Sen jälkeen voi vuodattaa tuntemuksiaan kuluneesta vuodesta peilaten sitä mahdollisesti jo tulevaan vuoteen. Mikä vuodessasi oli onnistunutta, minkä haluat jatkuvan?

”Hei joulupukki!

Ensinnäkin, kiitos tästä vuodesta! Minusta tuntuu, että vuodet paranevat aina vaan. Tämä vuosi on tainnut olla itseni etsimisen vuosi. Olen aloittanut asioita, joita haluan tehdä jatkossakin. Esimerkiksi haluan kirjoittaa tätä blogia. Kirjoittaminen on mahtavaa! Uskon myös tietäväni, mikä on minun missioni tai visioni. Sehän on tietenkin työelämän asiantuntijuus ja työelämän ilmiöiden pohdinta. Olen ilokseni päässyt mukaan varsin aitiopaikalle työelämän ilmiöiden pohdiskelussa, kun pääsin Suomen työnohjaajien Osviitta-lehden toimituskuntaan. Meillä oli ensimmäinen kokoontuminen joulukuun alussa ja hieman tunsin itseni aloittelijaksi. Tai hieman -täysin!

Olen myös oppinut, että työelämän ilmiöiden lisäksi on tärkeää muistaa olla läsnä, innostua ja rakastaa. Puoliso väittää, että elän liikaakin hetkessä ja omissa sfääreissäni. Minun ”joo, joo” -toteamustani ei kuulemma kannata kerralla uskoa, koska saattaa olla, etten hetken päästä muista, mitä tulin luvanneeksi. Pitää jostain syystä paikkaansa puolison kohdalla? Yritän opetella kuuntelemaan häntäkin. Ja yritän muistaa esimerkiksi apteekin ohi kävellessäni, että piti käydä ostamassa lapsille suussa sulavaa särkylääkettä eli Pamolia.

Vaikken ole täydellinen, niin innostumisen puutteesta minua ei voi syyttää. Sekin tosin on perheen mielestä joskus rasittavaa. Eivät muka jaksa lähteä ”ryönäämään pusikkoja” geokätköjen perässä? Olen myös aina valmiina koettamaan asioita, tosin hullunrohkeaksi minua ei voi ehkä tituleerata. Duudson-hommat jätän suosiolla muille, vaikka puuhun saatan kiivetä, joen ylittää tikassilta-virityksillä tai kahlata viemäriputkeen. Ne geokätköt näet täytyy löytää…

Vuoden aikana sain myös lisää innostuksen kipinää nuoruuden harrastukseen eli keikoilla käymiseen, johon nyt luen vähän klassisemmankin musiikin. Kävin mm. Emma-gaalassa, Saara Aallon ja Teemu Roivaisen konsertissa, kuuntelemassa Tapiola Sinfoniettaa, Antti Tuiskun ja Red Hot Chili Peppersin konserteissa sekä mm. Jyväskylässä WaterXfesteillä, jossa olivat mm. Michael Monroe, 69Eyes, Reckeless Love, The Local Band… Ensi vuodelle olen ostanut jo liput Apulannan tammikuiselle keikalle ja Guns N’ Rosesin heinäkuiselle Hämeenlinnan keikalle. Tämä innostus siis jatkuu!

Red Hot Chili Peppers on muuten tulossa taas ensi kesänä Suomeen.
Matkailimme myös perheen kanssa eri puolilla Eurooppaa ja Suomea. Ensi kevättalven ja kesän reissutkin on varattu, odotan niitäkin kieli pitkällä ;-)

Lomalla...
Tiedän, että tulossa on hieno vuosi. En kuitenkaan vielä tiedä, mitä tuleman pitää. Lueskelin pari päivää sitten vanhaa facebook-päivitystäni. Olin ajatellut, että seuraava vuosi tulee olemaan varmaankin rauhallisempi kuin vielä meneillään oleva, koska moni kiirettä aiheuttanut asia tulee päätökseensä. Vielä mitä… Seuraavana vuonna tapahtui muutoksia, joita en oikeasti uskonut tulevan.”
  
Toiveiden kirjoitus

Tämän jälkeen voit siirtyä itse asiaan eli niihin toiveisiin. Keskity kerrankin itseesi, äläkä ryhdy toivomaan mitään toisten puolesta, sillä tämähän on sinun toivekirjeesi joulupukille. Meistä jokainen totta kai toivoo myös toisille hyvää ja parasta, mutta nyt on tarkoitus miettiä, mitä sinä toivot! Toiveesi voi tietenkin olla vaikkapa se, että kaikki pysyisi edes kutakuinkin ennallaan ja saisit pitää edes sen, mikä nyt on sinulle tärkeää ja mitä sinulla on.

”Sitten toiveisiini:

En tiedä, pystytkö tätä toteuttamaan, mutta toivoisin, ettei ihan jokainen flunssapöpö päättäisi iskeä minuun. Keuhkoni ovat pelostani huolimatta varsin kunnossa ja seurannassa, eikä minusta ole missään testeissä, tilastoissa tai muissa löydetty mitään vikaa. Olen terve kuin sinä pukki! Silti tuntuu, että räkikset ovat nyt olleet tämän vuoden aikana liiankin ”läsnä”.

Mieluummin sielunmaisemissa kävelemässä kuin sängynpohjalla makoilemassa.
Ensi vuodelle on tullut jo etukäteen järjestettyä paljon mukavia hetkiä, mutta ehkä toivoisin myös jotain yllätysmomentteja, uusia, mutta mieluiten positiivissävytteisiä haasteita? Haluan paljon oppimishetkiä ja iloa. Toivon myös, että oma työelämän asiantuntijuuteni kehittyy edelleen kohti uusia sfäärejä!

Ihan konkreettisesti voisin toivoa 3,8 metrisiä teleskooppitikkaita, käsi-gps olisi myös ihan kiva (kesälomareissuilla saattaa olla, ettei puhelimen gps ja kätköappsi riitä), samaten tarvitsisin myös nimikyltin geokätkötapaamisiin sekä kirjan ”How to puzzle cache”. Tarvetta olisi myös ilmatäytteiselle kajakille, esimerkiksi Advanced Elements-kajakki olisi ihan kiva, mutta ehkä se on jo vähän liikaa?

Eikö kukaan kertonut, että joulukuussa pitäisi olla jo etelänmailla?
Toivoisin myös aikaa kirjoittamiselle, valokuvaamiselle ja opiskelulle. Ne ovat minulle tärkeitä. Perheelle minun aikaani ohjautuu joka tapauksessa, koska siitä en oikeastaan jousta.”

Kirjeen lopetus

No niin, kirje joulupukille on melkein valmis. Lopuksi voi laittaa loppuyhteenvedon lisäksi esimerkiksi tapaamisehdotuksen valkoparralle jouluaatoksi ja hyvän joulun toivotukset.

”Tässäpä nämä minun toiveeni nyt olivat. Kiitos, kun sain kirjoittaa sinulle ja toivottavasti tapaamme jouluaattona.

Oikein ihanaa ja tapahtumarikasta joulua sinulle!

T. Maarit”

Vai oliko tämä sittenkin työhakemus???

Kirjoitettuani kirjeen valmiiksi, totesin sen muistuttavan melkein kuin työhakemusta. Työpaikan sijaan anomukset ovat vain vähän toisenlaisia? Voisiko tästä ajatella, että joulupukille antaumuksella kirjoittavat lapset -siis ne, jotka kertovat myös siitä, kuinka kilttejä ovat olleet- harjoittelevatkin itseasiassa huomaamattaan työhakemuksen tekemistä?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Periksiantamattomuus - mallia Saara Aallosta

Mitä minä ajattelinkaan?

Yksi iso OneNote