Työkaluja asiantuntijuuteen

Klikkaa otsikkoa ja pääset lukemaan bloggauksen!

Saippuan käsittelyä vai unelmasta oman osaamisen ymmärrykseen? (13.10.2016)
"Osaaminen on pyörinyt mielessäni monella tapaa. Mitä sitä osaa ihan oikeasti?"
"Kannattaako - ja voiko - tyytymättömyyden poistaa hokemalla kiitos ja ajattelemalla, että ”kiitos, kun mulla on koti, ruokaa jne.”?""Näissä tilanteissa tulee mieleeni tuo kysymys ”mitä tekisit/miten ratkaisisit tämän asian, jos saisit tehdä sen juuri siten kuin asiantuntijana pitäisit sitä järkevänä?” Jos luottaisit siihen, että sinulla on lupa olla asiantuntija ja ”hoitaa homma niin sanotusti kotiin”? Unohtaisit hetkeksi, että on joku sopimus tai tapa, jonka mukaan asia on tehtävä ja on sata muuta asiakasta, jotka tarvitsevat sinua? Jos ajattelisikin asiantuntijan lailla?""Jos ajattelet, mitä sanoisit nuorelle itsellesi sillä kokemuksella ja näkemyksellä, mitä sinulla on nyt, niin mitä sanoisit vastaavasti tämänpäiväiselle nykyminällesi saman verran kokeneempana" "Koko voimauttavan valokuvauksen prosessini oli vapauttavaa. Reilu vuosi sitten työnohjaajakoulutuksen viimeisillä kerroilla totesin vielä, että en pidä leikkimisestä, enkä ihmisten ”lääppimisestä” harjoitteissa eli halaamiset ja hieromiset eivät vain ole minun juttuni. Eivät ne ole ehkä vieläkään, mutta jotain leikillisyyttä ja uskallusta elämään on tullut.""Minulla on siis ongelma. Kuvittelen tietäväni, mitä haluan ja olen määrittänyt järkevät, TOP 5, toiveetkin, mutta minua ei kiinnosta toteuttaa niitä. Ei ainakaan siinä muodossa, missä olen ne nyt kirjoittanut."
"Luova laiskuus ei siis suinkaan ole asioiden tekemättömyyttä. Vaatii itse asiassa sinnikkyyttä odottaa, koska luova, mielellinen kaaos päässä alkaa osoittaa merkkejä jäsentyneisyydestä, josta syntyy tuotos."


"Elinikäisenä oppijana ja itsensä päivittäjänä olen tietyllä tavalla jatkuvasti jonkinlaisessa liminaalitilassa. Tai ainakin haen tuota liminaalisuutta nimenomaan työelämään. Liminaali sanana tarkoittaa latinan kielessä (limen) kynnystä ja se viittaa väli- tai siirtymätilaan."

Yksi iso OneNote (8.2.2016)
"Olen miettinyt pääni puhki, mikä olisi minun teemani bloggaamisessa, koska ”blogin aiheen ei kannata olla liian laaja”. Tästä blogista tulee yksi iso ”OneNote”. Se kertoo loistamaan sytyttävän työelämän etsimisestä -yksinkertaisesti toimijuudesta, osallisuudesta, osallistumisesta, voimaantumisesta ja mahdollisuuksista."


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Periksiantamattomuus - mallia Saara Aallosta

Voisiko vakituisessa työssä oleva olla työelämän nomadi?

Yksi iso OneNote