Energia rahaksi

Joskus on käynyt mielessä, että jos saisi muutettua kaiken vapaa-ajan energiansa rahaksi. Siis sen vapaa-ajan, jota en käytä perhe-elämään tai ihan vain huvitteluun ja olemiseen.

Minä opiskelen sellaisia asioita, joita minua pätevämmät tuntuvat tuosta suitsaitsukkelaan muuttavan myytäviksi tuotteiksi. Kirjoitan, valokuvaan, ilmoittaudun erilaisille luennoille opiskellakseni uutta (viimeksi Green Care luonnosta hyvinvointipalveluja -opintojaksolle Porin avoimeen ammattikorkeakouluun -alkaa muuten toukokuussa), olen opettaja, työnohjaaja, henkilöstöalan asiantuntija, ohjaan harrastuksekseni lapsia, yritän parhaillaan opetella Mplus -tilasto-ohjelmaa tutkimustani varten, unelmoin ja suunnittelen sitä, tätä ja tuota.




Tästä kaikesta saan rahaa yhdestä osasta eli henkilöstöhallinnon työstäni, koska minulla nyt sattuu olemaan vakituinen työpaikka em. alalta. Muista ”touhuamisistani” en ns. nettoa mitään. En ole vielä keksinyt, miten edes markkinoisin omaa osaamistani.

Sitä paitsi, mitä enemmän asiaa ajattelen, niin tulee olo, että toteaisinko saman kuin somessa kiertävän tarinan yrittäjä/kalastaja (koko tarina suomalaisena versiona löytyy esimerkiksi Hidasta elämää sivustolta: Suomalainen versio kalastajasta ja liikemiehestä).

Tarina lyhkäisyydessään kertoo yrittäjä/kalastajasta sekä toimitusjohtajasta, joka on jäänyt lomalle lääkärin määräyksestä. Tämä "toimari" tapaa aamulla varhain kävelyllä yrittäjänä/kalastajana toimivan ystävänsä, joka kertoo tehneensä jo päivän työt ja lähteneensä virkistäytymään. Sitten hän laittelisi ruokaa ja nauttisi elämästään.



Toimitusjohtaja ihmettelee, miksei kaveri käytä päiväänsä tehokkaasti ja tarjoutuu auttamaan yrittäjä/kalastajaa maksimoimaan tämän yrityksen tulokset ja tehostamaan työntekoa. Tuloksena olisi yritysketju, jonka avulla hän voisi vaikkapa muuttaa Helsingin keskustaan. Aikaa tähän menisi toimitusjohtajan mukaan 10 - 20 vuotta, korkeintaan 25 vuotta.

Yrittäjä/kalastaja kyseli, mitä sitten tapahtuisi, jolloin toimitusjohtaja totesi, että yrittäjä/kalastaja voisi tienata miljoonia ja jäädä sen jälkeen eläkkeelle ja nauttia elämästään…

Jos minulla olisi rahaa käytettävissäni miljoonia, niin todennäköisesti tekisin päivät sitä, mitä nyt vapaalla ja osin jopa nykyisen työni kaltaisia tehtäviä, mutta vähemmässä määrin kuin nyt.
  
En ole varma, onko sellaista tekemistä, jossa saisin käyttää tätä intoani ja hauskuuttani asioihin siten, ettei siitä tulisi jotakin tylsää ja tehokasta. Jos ne nyt välttämättä ovat edes hauskuuden ja innon vastakohtia. 

Saan tehdä minulle tärkeitä asioita joka tapauksessa. Tietysti jos saisin näppärästi tuotteistettua osaamiseni, minulla olisi hyvät markkinointikanavat ja voisin valita ne toimeksiannot, mitkä minulle sopivat, ja jotka tuovat intoa ja hyvää meiltä, niin kyllähän sellaista kokopäiväisenäkin voisi tehdä!


Oon komee :-)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä sanoisit nykyminällesi?

Last season: työaika tuloksen mittarina

Periksiantamattomuus - mallia Saara Aallosta