Työelämän ilmiöistä

Klikkaa otsikkoa ja pääset lukemaan bloggauksen!



"Oli talvi millainen hyvänsä, niin minun on jälleen kerran tehtävä talvesta selviämiseksi strategia. Muutoin tämä aika nitistää minut niin työ-  kuin vapaa-ajalla. Ei tunnu hyvältä ajatukselta olla seuraavaa viittä, kuutta kuukautta naama "novilla" ja hautua sängyn pohjalle, vaikka mieli tekisi."



”Samalla tavalla tunnutaan kuvittelevan, että palkkaamalla liike-elämästä työntekijä, asiantuntija, esimies yhteiskunnan palvelukseen, julkiselle sektorille tai politiikkaan asiat muuttuisivat, koska henkilö ”ymmärtää” oikeaa elämää. Ajatellaan, että ”uudella otteella” (niin, mikä se uusi ote on?) osaa paremmin muuttaa ja luotsata tehtäväänsä tai toimintoa eteenpäin kuin julkisella alalla ikänsä pyörinyt henkilö.” 












Periksiantamattomuus– mallia Saara Aallosta (27.10.2016)
"Miksei jokainen asiantuntija ole yhtä periksiantamaton, määrätietoinen ja omaehtoinen kuin Saara? Tietenkin heti tulee mieleen monta ”mutta” -sanaa."









Asiantuntija/konsultti ”huttua” selkeyttämässä (24.10.2016)
"Asiantuntijuutta (viittaan tällä myös konsulttiin) on ”hutun” suomentaminen. Hyvä asiantuntija osaa sanoa asiansa selvästi." 







"Jokaisen työpaikan pitäisi arvojen pohdinnan lisäksi miettiä, mitä heillä tarkoitetaan eettisyydellä. Lakien noudattamista sen nyt ainakin pitäisi tarkoittaa? Tämä koskee minusta myös rekrytointia harjoittavia yrityksiä." 










"Ohjeilla halutaan mahdollisesti auttaa ihmisiä, mutta muuttaako ihminen todella käyttäytymistään, elämäänsä tai mitä tahansa näillä listauksilla? Listaukset ovat verkkokirjoittamisen tai viihdejournalismin täytettä, jonka voisi ihan hyvin olla julkaisemattakin."







"Jos kerta tiedetään, että keski-iän kynnyksellä oleva hyvin todennäköisesti tulee miettimään elämänkulkuaan, niin miksei "tavis"työelämässä voisi tukea tätä aktiivisemmin? Entä jos rohkaistaisiin ihmisiä lähtemään erilaisiin määräaikaisiin pesteihin (esimerkiksi puoli vuotta tai vuosi) mihin vain henkilön haluamaan työhön ja siihen olisi lakisääteinen lupa, ts. kuten vanhempain-, hoito- tai opintovapailla eli lakisääteinen työvapaa?"












"Hehkutin asiaa myös työkaverille ja hän totesi, että kirjoita tuosta seuraavaan työpaikan intran blogiimme. Toisin sanoen hän kehotti kirjoittamaan, miltä tuntuu ja millainen helpotus on, kun löytyy jokin syy tai asia, miksi olo ei ehkä ole paras mahdollinen tai muuten vain ei hommat edisty tai kulje. En malttanut odottaa intrablogia, kirjoitan siis ihan tähän omaani…" 









"Olisikohan aika siirtyä miettimään oikeasti jotain muuta palkan ja tuottavuuden perustetta kuin työaika? Miten sinä (ja minä) tekisit työsi, jos palkan peruste ei olisi työaika ja työajan saisi määrittää itse -tietenkin niin, että työt tulisivat hoidettua?"








"Missä ovat työelämää palvelevat ohjelmistot, jotka ohjaavat käyttäjää helposti ja yksinkertaisesti ja joita voi käyttää edes sormella ruutua tökäten? Olen esimerkiksi tehnyt matkalaskua kolmen kollegan kanssa siten, että meiltä meni siihen työaikaa yhteensä 1,5 tuntia. Siitä voi laskea, mitä se maksoi työnantajalle, kun kolme asiantuntijatasoista ihmistä kulutti aikaansa yhteen matkalaskuun."









"Minä opiskelen sellaisia asioita, joita minua pätevämmät tuntuvat tuosta suitsaitsukkelaan muuttavan myytäviksi tuotteiksi."









Yksi iso OneNote (8.2.2016)
"Olen miettinyt pääni puhki, mikä olisi minun teemani bloggaamisessa, koska ”blogin aiheen ei kannata olla liian laaja”. Tästä blogista tulee yksi iso ”OneNote”. Se kertoo loistamaan sytyttävän työelämän etsimisestä -yksinkertaisesti toimijuudesta, osallisuudesta, osallistumisesta, voimaantumisesta ja mahdollisuuksista."

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Last season: työaika tuloksen mittarina

Mitä sanoisit nykyminällesi?

Periksiantamattomuus - mallia Saara Aallosta